Tommy's Team PHenomenal Hope race

Team PHenomenal Hope is een internationaal team van duursporters die hun passie gebruiken om pulmonale hypertensie bekender te maken voor het brede publiek en fondsen te verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar pulmonale hypertensie. Tommy Vansteenkiste, die met de ziekte in aanraking kwam via zijn zus en patiënte Wendy, werd dit jaar aangenomen in het team. Hij reed reeds mee in de ronde van Vlaanderen en trekt nu richting franse alpen voor de volgende uitdagingen. Vorig weekend (25 juni) reed hij La Vaujany, een bergrit van 175km met 3850 hoogtemeters en dit weekend staat La Marmotte op het menu, een rit van 174,5km met onderweg enkele beklimmingen zoals de Col du Glandon (1924m), Col du Telegraphe (1570m), Col du Galibier (2642m) en Alpe-D’Huez (1880m).

Je kan Tommy’s avonturen onderweg nu ook volgen op zijn facebookpagina, Tommy’s Team PHenomenal Hope Page. Steunen kan ook altijd via Tommy’s pagina op de site van Team PHenomenal Hope.

Broer en zus nemen ook deel aan het #LetMeBeYourLungs project van Team PHenomenal Hope, waar sporters en patiënten aan elkaar gekoppeld worden.