Ooidonck Sneukelt

Ooidonk ken je wel van zijn kasteel, misschien ook van zijn natuurpracht waar de Leie doorheen kronkelt. Maar wellicht minder gekend is de fietssneukeltocht ‘Ooidonk Sneukelt’ (www.ooidonksneukelt.be), die dit jaar plaats vond op zaterdag 26 augustus. De fietstocht, goed voor een begrensde 1300 deelnemers, liep 35 km door de natuur en langs bezienswaardigheden waarvoor kon gestart worden tussen 12u en 14u.

Dankzij goede relaties met het organisatiecomité werd de ph-vzw een plaats voor de infostand aangeboden aan de rand van de tafels en stoelen en in de buurt van de drank- en eetstands van waar de ph-stand goed kon opgemerkt worden.

De inmiddels gloednieuwe vouwtent van de ph-vzw kon na een goed halfuur opzetwerk al vanaf 11u in alle pracht worden bewonderd dankzij de frisse kleuren, decoraties en wimpels.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de gearriveerde fietsers naast de sandwichen- en barbecuestands, zoals het betaamt ook het zand goed doorspoelend, de infostand eens bezochten, al was het maar voor de intussen welgekende longinhoudtest.

Op de stand werd uiteraard ook info gegeven over pulmonale hypertensie en verwante problematieken rond de behoudens enkele hulpmiddelen soms onzichtbare ziekte. Het is ook belangrijk om preventieve informatie over de aandoening te verstrekken, iets waar veel gehoor voor was.

Ook werd informatie verstrekt over de patiëntenvereniging zelf en verder bood de vouwtent ook gewoon een schaduwplekje tegen de sterke zomerzon.

Mocht het niet te zwaar uitvallen deed het zicht op het massale aantal tevreden deelnemers wel mijmeren de tocht, voor jong en oud, getraind of vrijetijdsfietsend zelf ooit eens op eigen ritme en tempo te kunnen rijden.

Vandaag was het echter belangrijker met onze vereniging met de medewerking van Wendy, Anja, Sofie, Kathleen, Erik, Henk en Liliane informatie te kunnen verstrekken op de 8ste en laatste editie van de fietssneukeltocht van Ooidonk Sneukelt.

Henk, 26 augustus 2017

 

Op 26 augustus waren we te gast op de 8ste editie van Ooidonk Sneukelt, een initiatief van ten voordele van Kom op tegen…

Opslået af PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw på 8. september 2017

BewarenBewaren