Mobiliteitsmiddelen zijn vanaf 2019 volledig een Vlaamse bevoegdheid

rolstoel

Als gevolg van de 6de staatshervorming verhuist de bevoegdheid voor het aanvragen van de mobiliteitsmiddelen voor basismobiliteit (hulpmiddelen die het stappen ondersteunen of vervangen, zoals rolstoelen, elektrische scooters, rollators,… ) en het onderhoud er van het federale niveau (Riziv) naar het Vlaamse niveau, waar het onder de Vlaamse sociale bescherming (VSB) valt.

Meer info over het aanvragen van een mobiliteitshulpmiddel voor basismobiliteit kan je vinden op de site van de Vlaamse sociale bescherming.

De aanvragen voor een mobiliteitshulpmiddel voor verplaatsingen op middellange afstand (die het fietsen vervangen, zoals rolstoelfiets, tandems, aanhangfietsen,…) zaten reeds op het Vlaamse niveau, bij het Vlaams agentschap voor personen met een handicap (VAPH), die hiervoor bevoegd blijft.

Meer info over het aanvragen van een mobiliteitshulpmiddel voor verplaatsingen op middellange afstand kan je vinden op de site van het Vlaams agentschap voor personen met een handicap.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail