Patroonsfeest KULeuven 2019

De KU Leuven organiseerde op maandag 4 februari het Patroonsfeest met de bekende stoet van de togati als meest zichtbare hoogtepunt. Als donateur voor het wetenschappelijk onderzoek was de vzw Pulmonale Hypertensie ook aanwezig op het Patroonsfeest.

Het opmerkelijke beeld van rector Luc Sels op krukken gaf de stoet der togati uiteraard extra kleur op het Patroonsfeest van de KU Leuven. Dat feest ging van start om 15 uur in de Jubileumzaal van de Universiteitshal waarna de stoet met professoren en docenten door de Leuvense straten trok zoals de traditie dat voorschrijft. Vervolgens gingen de professoren naar de Sint-Pieterskerk voor een eucharistieviering met kardinaal Jozef De Kesel. De eredienst werd  muzikaal opgeluisterd door het Leuvens Universitair koor .

Als afsluiter was er nog de academische zitting in de Promotiezaal van de Universiteitshal . Er werden 6 eredoctoraten uitgereikt. Het geheel werd afgesloten met een feestelijke receptie.

patroonsfeest KULeuven

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail