Webinars: reeks 3

Webinars

Beste,

Graag hadden we fysiek afgesproken om samen bij een hapje en een drankje bij te praten, maar jammer genoeg laat COVID-19 dat voorlopig nog niet toe. Daarom nodigen we je graag uit om deel te nemen aan reeks 3 van onze PH-webinars.

Benieuwd naar welke thema’s in deze reeks aan bod komen?

1/12: Zuurstoftherapie

Geert Celis, Hoofdverpleegkundige functiemetingen pneumologie overloopt de verschillende beschikbare zuurstoftoestellen en geeft toelichting bij het verschil tussen kortdurende en langdurende zuurstoftherapie.

15/12: Verpleegkundige begeleiding bij de opstart van Adempas en Uptravi

Tess Wynants, PH-verpleegkundige toont welke begeleiding wordt voorzien bij de opstart van medicatie als  Adempas en Uptravi.

12/01: PH-Diagnose, hoe kan het beter?

Katleen Swinnen bekijkt de mogelijkheden in het streven naar een betere diagnose voor patiënten met pulmonale hypertensie.

26/01: Zeldzame-ziektenorganisaties, nuttig of niet?

Professor Marion Delcroix gaat in gesprek met patiënten over zeldzame-ziektenorganisaties op Europees, federaal en regionaal niveau. Zijn deze nuttig voor patiënten of niet? (interactief)

9/02: Longtransplantatie

Dokter Laurent Godinas over het traject voor, tijdens en na een longtransplantatie.

Praktisch

Wanneer? De webinars starten om 20u en duren maximaal 1u.

Voor wie? Iedereen is welkom. Van patiënten en zorgverleners tot partners en kinderen. Iedereen die interesse heeft in het onderwerp kan vrij aansluiten.

Hoe werkt het? Elk webinar start om 20u en duurt maximaal 1u. We nodigen specialisten uit die gedurende 15 à 20 minuten kort een onderwerp toelichten uit hun expertisegebied. Daarna is er steeds mogelijkheid tot het stellen van vragen. Maar ook gewoon meeluisteren is perfect mogelijk. Als de data niet passen in je agenda, dan kan je de opnames ook steeds nadien herbekijken en beluisteren via een link op onze website.

Inschrijven?

Dat kan via onderstaande link:

Inschrijvingsformulier FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail