Welkom

telefonischepermanentie3

Groepsfoto2017
vlnr: Anja Van Pellicom (effectief lid), Conny Verhoye (penningmeester), Roland Loose (secretaris), Wendy Vangertruyden (effectief lid), Wendy Vansteenkiste (ondervoorzitter), Luc Matthysen (voorzitter HTAP), Wim Colle (voorzitter), Kathleen De Noyette (effectief lid) en Erik Decoster (effectief lid).

Deze website is samengesteld door en voor patiënten met Pulmonale hypertensie en iedereen die meer te weten wil komen over deze ziekte.

Wij zijn patiënten met Pulmonale Hypertensie. Het stijgend aantal patiënten en de vele vragen en noden hebben ertoe aangezet om op 9 juni 2001 deze vereniging boven de doopvont te houden.
We willen de patiënten beter begeleiden, hen informatie verstrekken en hun belangen verdedigen tegenover verschillende instanties.
Daarnaast willen we lotgenoten bij elkaar brengen door activiteiten te organiseren waar mensen elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten.

Onze vereniging krijgt de steun van actrice HILDE HEIJNEN (meter)

HildeHeijnen

Vorig jaar werd ik uitgenodigd door een vriendinnetje van een vriendinnetje van mijn dochter, om mee te doen aan de blue-lips campagne. Ik stond versteld en was erg aangegrepen door Noémi, een doorzettertje van 14 jaar, met een enorme moed, ondanks haar ziekte Pulmonale Hypertensie die haar letterlijk de adem afsnijdt… en haar dwingt tot een levensstijl met veel beperkingen. En zij is niet alleen, er zijn er nog velen, in Belgie en over de hele wereld. Samen hebben zij vrijwillig met artsen, PH vrienden en familie, deskundigen en vele vrijwilligers de vzw Pulmonale Hypertensie opgericht, een platform voor communicatie op nationaal en internationaal niveau, het wedijveren voor tegemoetkomingen en zoveel meer, elke dag opnieuw, zonder opgeven, de doorzetters naar ‘ADEM’!
een moedige krachtige vereniging die zeker veel meer aandacht mag verdienen.!
Ik had er nog nooit van gehoord. U wel?
Wij kunnen samen helpen!!

Hilde Heijnen
december 2014