Ronde Van Vlaanderen voor wielertoeristen; Vlierke

Op 1 april werd Vlaanderens mooiste gereden, dé ronde van Vlaanderen. En dit jaar stond deze ook een beetje in het teken van pulmonale hypertensie, met een dubbele awareness-actie.

Op kerstdag, in de nasleep van Music For Life 2016, kregen we een berichtje van Tom Van Vlierberghe, aka ‘Vlierke’ en sinds enkele jaren de motor achter de snoepjesactie voor Music For Life. Hij was aan het broeden op een uitdaging voor 2017; dé Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen rijden. En hij liet er geen gras over groeien, nauwelijks een dag later kregen we de melding dat hij was ingeschreven, had hij een facebookpagina opgemaakt, had hij een rekening geopend waar sponsors hun centjes op konden storten en was zijn volledige achterban al aangepord om dat ook daadwerkelijk te doen. We stonden erbij en keken ernaar… Rustig aan dachten we, niet overtrainen Vlierke dachten we, zet je gezondheid niet op het spel voor die van ons dachten we… maar hij gaf ons meermaals ongelijk en op 1 april stonden we met enkele medewerkers en familieleden van Tom in Oudenaarde, reikhalzend uit te kijken naar zijn aankomst. En hij deed het! Na maar liefst 9u45 en 237km op de fiets kwam hij moe maar voldaan aan op de markt in Oudenaarde. Hij zag er nog opvallend fris uit en had de hele dag een verrassing voor ons in zijn achterzak, een papiertje met het resultaat van zijn sponsoractie. Maar liefst 2.506€ (intussen nog verder opgelopen tot ca 2.600€) voor zijn MFL 2017 actie voor onze vereniging!

Proficiat en bedankt Tom! Voor je sportieve prestatie, het overwinnen van je persoonlijke grenzen, de awareness die je creëert voor pulmonale hypertensie, de steun voor onze vereniging, je onstuitbare inzet en vooral voor je warme hart!

Wie meer wil lezen over Vlierkes grote avontuur kan dit doen op zijn blog.

OpslÃ¥et af PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw pÃ¥ 7. april 2017