Stopzetting klinische studie INOvation-1

INOpulse

Verschillende patiënten uit het UZ Leuven, die reeds behandeld werden met zuurstoftherapie, konden deelnemen aan de fase 3 – studie. Hierbij werd onderzocht of het toedienen van stikstof (NO) aan de zuurstof via een pulserend toestel veilig, efficiënt en getolereerd werd door de patiënten.

Stikstof is een molecule dat van nature aangemaakt wordt in de vaatwand van de bloedvaten en zorgt voor het openhouden van de bloedvaten in de longen. Door het toedienen van extra stikstof hoopte men dat dit voldoende door de gladde spieren opgenomen zou worden om deze te ontspannen en zo de bloedvaten in de longen te verwijden waardoor de druk in de longen zou afnemen.

De studie werd nu stopgezet omdat het effect van de behandeling niet voldoende was.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail