Geef jouw mening via 'zorg aan zet'

zorg aan zet

Zorg aan Zet is een breed maatschappelijk debat over de zorg van morgen. De campagne wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen: van zorgorganisaties, zorgverleners, patiënten en gebruikers, van de man in de straat. Wat vinden burgers belangrijk? Waar knelt het schoentje? Wat willen we in de toekomst en hoeveel hebben we daarvoor over? Zorg aan Zet wil de discussie over de zorg aanvuren. Zodat het thema zorg hoog op de politieke agenda komt in aanloop naar de Vlaamse en federale verkiezingen. Want zorg, dat beroert iedereen.

Het debat draait rond zes centrale vragen:

Waarom een participatietraject? Zorg is complex en gelaagd. Alleen door de input van een grote diversiteit aan ervaringen en perspectieven kunnen we zicht krijgen op wat er leeft in de samenleving, wat de noden zijn en waar we in de toekomst naartoe moeten. Want het zijn die persoonlijke ervaringen die zorg tastbaar en concreet maken.*

Hoe deelnemen?
  • Tussen dinsdag 29 januari en vrijdag 1 maart verzamelt Zorg aan Zet zoveel mogelijk ideeën via haar website of sociale media (#zorgaanzet) of kan je zelf een gesprek organiseren waarvoor ze tools voorzien op hun site: https://www.zorgaanzet.net/p/organiseerzelf)
  • Tijdens de eerste twee weken van maart verwerken ze de bekomen info wat vervolgens als basis zal gebruikt worden voor 5 provinciale ‘Avonden van de zorg‘.
  • Na de ronde van Vlaanderen worden alle resultaten samen gebracht in een eindrapport dat zal worden voorgesteld op het ‘Zorg aan Zet Festival‘ op 9 mei in tour & Taxis in Brussel.

(*tekst: https://www.zorgaanzet.net/p/zorgaanzet)

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail