Info campagne in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk

Info campagne pulmonale hypertensie ziekenhuis oost-limburg

Na het AZ Groeninge vorige vrijdag trokken we op woensdag 8 mei naar de andere kant van het land, naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Sinds enkele maanden kunnen patiënten met pulmonale hypertensie hier ook terecht voor een opvolging in het nieuwe satelietcentrum. Bezoekers en personeelsleden konden op de hometrainer, met een masker op en gewichten aan de ledematen, ervaren hoe het is om te bewegen met pulmonale hypertensie en kregen meer informatie over de ziekte, de symptomen en de behandeling. We kregen hierbij versterking van de patiëntenverenigingen Sclero’ken vzw en CIB-Liga, die de bindweefselziekten vertegenwoordigden. Bindweefselziekten kunnen een onderliggende oorzaak zijn voor het ontwikkelen van pulmonale hypertensie.

Wij danken beide verenigingen alsook het Ziekenhuis Oost-Limburg en Actelion voor de fijne medewerking!

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail