Griepvaccin: voorschrift niet meer nodig voor risicogroepen en 50-plussers

Vaccinatie

We staan weer voor de winter en dus komt het griepseizoen er weer aan. Elk jaar sterven er nog mensen aan complicaties van de griep, zeker voor risicogroepen zoals ons is het aangeraden om een vaccinatie te nemen. Je laat de griepprik bij voorkeur zetten tussen midden oktober en midden december. Anders dit jaar is dat je als risicogroep of als 50-plusser geen voorschrift meer nodig hebt van de huisarts. Je kan gewoon naar de apotheek stappen en daarna met je vaccin naar de huisarts gaan om het te laten toedienen. Bovendien heb je als patiënt van een risicogroep recht op een gedeeltelijke terugbetaling. Op voorhand reserveren van je vaccin kan handig zijn!

Lees er meer over in de brochure van het Agentschap Zorg en Gezondheid  of op de site www.laatjevaccineren.be.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail