28/02 Zeldzame ziektedag 2019

rare disease day
Wanneer:
28/02/2019 hele dag
2019-02-28T00:00:00+01:00
2019-03-01T00:00:00+01:00
Contact:

Zeldzame Ziekte Dag is de officiële internationale bewustwordingscampagne voor zeldzame ziekten. Zeldzame ziektedag vindt elk jaar plaats op de laatste dag van februari. Het belangrijkste doel van de campagne is het grote publiek en de beleidsmakers bewust te maken van zeldzame ziekten en de gevolgen daarvan voor het leven van patiënten. EURORDIS – Rare Diseases Europe en de Raad van nationale allianties van EURORDIS-Rare Diseases Europe hebben in 2008 de Dag van de zeldzame ziekten in het leven geroepen.

Neem deel aan een interactieve sociale-mediacampagne om de aandacht te vestigen op zeldzame ziekten en toon je steun voor de gemeenschap van zeldzame ziekten!

Schilder je gezicht met kleurrijke gezichtsverf om je betrokkenheid te tonen

Schilder je gezicht met kleurrijke gezichtsverf en deel een selfie op sociale media door gebruik te maken van de hashtag #ShowYourRare. Deel zelf een foto of samen met vrienden, familie of collega’s! Download het hashtag bord om op de foto’s te gebruiken. Deel je foto’s ook op de site van Rare Disease Day.

Gebruik een facebook-frame of twibbon op de sociale media

Toon uw steun voor Rare Disease Day door het toevoegen van een Facebook-frame of Twibbon naar uw profielfoto.

Volg Eurordis op de sociale media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Dag van de Zeldzame Ziekte van dit jaar campagne door ons te volgen op Facebook en Twitter. Promoot zeldzame ziekte dag in uw social media kanalen door het delen van de officiële poster en video van Rare Disease Day met je vrienden en volgelingen en gebruik de hashtags #RareDiseaseDay en #ShowYouCare

Deel je verhaal

Help mee om het bewustzijn rond zeldzame ziekten en de impact op het leven van patiënten en hun omgeving te vergroten door je verhaal als patiënt of mantelzorger te delen. Je kan je schriftelijke of video-getuigenis inzenden op de site van Rare Disease Day en lees er alle inzendingen.

rdd poster 2019

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail